#1

Τι είναι ;

Τι είναι το Aqua Fitness

Το aqua fitness ή αλλιώς η υδρογυμναστική, είναι ένα πρόγραμμα που συνδυάζει αεροβική άσκηση με προπόνηση αντίστασης μέσα στο νερό της πισίνας και δίνει τη δυνατότητα στο σώμα σας να αποκομίσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη με το λιγότερο δυνατό κόπο. Μπορεί να περιλαμβάνει από αερόμπικ μέσα στο νερό μέχρι γυμναστική με κανονικό εξοπλισμό όπως ποδήλατο, στεπ, διάδρομο και από μαχητικές τέχνες μέχρι πιλάτες και γιόγκα, καλύπτοντας όλα τα γούστα. Οι ασκήσεις δεν απαιτούν κολυμβητικές γνώσεις και το πιο σημαντικό είναι οτι επιτυγχάνουμε ευεξία δίχως να νιώθετε έντονη κούραση.

Aqua Aerobics

Aqua Yoga

Aqua Pilates

Aqua Combat

Τα οφέλη του Aqua Fitness:

1

Με την βοήθεια της άνωσης του νερού κατά τη διάρκεια της υδρογυμναστικής επιτυγχάνουμε να μειώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό η επιβάρυνση στο μυοσκελετικό σύστημα ενώ παράλληλα αυξάνεται το εύρος κίνησης της άρθρωσης. Έχουμε βελτίωση του κυκλοφορικού και επίσης μείωση της έντασης του καρδιακού παλμού. Εύκολα λοιπόν συμπεραίνει κανείς ότι η υδρογυμναστική αποτελεί ιδανικό τρόπο εκγύμνασης για άτομα που θέλουν με ομαλό τρόπο να ξεκινήσουν να ασκούνται. Η υδρογυμναστική επίσης ενδείκνυται για ανθρώπους που έχουν υποστεί κάποιο είδος τραυματισμού, για παχύσαρκους αλλά και για εγκύους.

2

Με την υδρογυμναστική βελτιώνουμε την κάρδιο-αναπνευστική αντοχή, την μυϊκή δύναμη και την ευλυγισία χωρίς το φόβο κάποιου τραυματισμού ανεξάρτητα από τη φυσική κατάσταση και την ηλικία του ατόμου. Με την υδρογυμναστική βελτιώνεται η ισορροπία, η στάση και η ευλυγισία του σώματος διότι οι περισσότερες ασκήσεις ενεργοποιούν τους μυς της ράχης οι οποίοι παρέχουν στήριξη στη σπονδυλική στήλη.

3

Τα σημεία του σώματος που βρίσκονται μέσα στην πισίνα, λόγω της αντίστασης που δημιουργεί το νερό, σφίγγουν γρηγορότερα, ενώ ταυτόχρονα μειώνονται οι πόντοι στις προβληματικές περιοχές. Η υδροστατική πίεση όταν ασκείται στην επιδερμίδα, έχει επιδράσεις παρόμοιες με το μασάζ και είναι ό,τι καλύτερο για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, αλλά και των φλεβικών προβλημάτων των κάτω άκρων όπως οι κιρσοί, καθώς η πυκνότητα του νερού είναι 12 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του ατμοσφαιρικού αέρα.

4

Οι μύες μας αυξάνονται αφού αναγκάζονται να εργάζονται όλοι και πιο σκληρά, από ότι στην αερόβια άσκηση στη ξηρά, καθώς η αντίσταση που προσφέρει το νερό σε όλη τη διάρκεια της κίνησης, σε σύγκριση με την αντίσταση του αέρα, είναι πολύ μεγαλύτερη. Έτσι στον ίδιο χρόνο άσκησης έχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε όλες τις παραμέτρους της φυσικής μας κατάστασης αλλά και στη καύση θερμίδων! Η θερμιδική κατανάλωση μπορεί να φτάσει από τις 300 kcal στη μισή ώρα, στις 500 με 700 kcal την ώρα χωρίς να χρειαστεί να χύσουμε σταγόνα ιδρώτα!

5

Η άσκηση στο νερό οδηγεί στον καλύτερο έλεγχο του καθημερινού στρες, αφού η αίσθηση του νερού είναι ίσως το πιο δυνατό αγχολυτικό, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στην επιβράδυνση των φυσιολογικών λειτουργιών που σχετίζονται με την γεροντική ηλικία μα πάνω από όλα σε έναν υγιή τρόπο ζωής.

Πρόγραμμα Aqua Fitness Three Action:

ΩΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ
9:30-10:30  
AQUA FITNESS  
AQUA  AEROBIC  
 
AQUA AEROBIC  
 
             
15:00-16:00
AQUA AEROBIC  
 
AQUA FITNESS
 
AQUA AEROBIC  
 
             
17:00-18:00          
AQUA FITNESS  
             
20:15-21:15
AQUA FITNESS  
AQUA COMBAT  
 
AQUA FITNESS  
   
             

 

 

ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ/ΤΡΙΑ ΤΕΦΑΑ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ!

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΝΕΑ