Tο κολυμβητικό κέντρο του Three action είναι το μοναδικό στην Πάτρα που διαθέτει εξειδικευμένη πισίνα και εγκαταστάσεις, αποκλειστικά για Βρεφική Κολύμβηση. Οι εγκαταστάσεις μας πληρούν υψηλά επίπεδα καθαριότητας , υγιεινής και ασφάλειας. Ο καθαρισμός της πισίνας γίνεται με χρήση υγρού χλωρίου το οποίο ελέγχεται ηλεκτρονικά και ενεργού οξυγόνου.

#1

Τι είναι ;

Τι είναι το Baby Swimming ;

Η βρεφική κολύμβηση (baby swimming) είναι ένα καινοτόμο παιδαγωγικό πρόγραμμα μαθημάτων κολύμβησης και δεξιοτήτων ναυαγοσωστικής με την μορφή παιχνιδιού, το οποίο απευθύνεται σε γονείς και βρέφη ηλικίας 8 μηνών εώς 3 ετών, υπό την καθοδήγηση ειδικευμένου προπονητή βρεφικής κολύμβησης.

Τα μωρά, συνοδευόμενα από τους γονείς τους, μπαίνουν στο νερό και αισθάνονται σαν να επιστρέφουν στο μητρικό περιβάλλον, εκεί όπου για εννέα μήνες κολυμπούσαν συνεχώς ανενόχλητα. Όσο πιο νωρίς πραγματοποιηθεί η επιστροφή αυτή, τόσο πιο ζωντανό είναι το αντανακλαστικό να κρατούν την αναπνοή τους μέσα στο νερό και να απολαμβάνουν τα παιχνίδια και τις βουτιές.

 

Το πρόγραμμα του baby swimming δημιουργεί ένα ιδανικό περιβάλλον εκπαίδευσης με αφθονία παιχνιδιού και ανυπαρξία πίεσης. Εδώ,το παιδί είναι ο γνώμονας, ο γονέας το μέσον και ο δάσκαλος ο οδηγός. Και οι τρεις αποτελούν μία ομάδα της οποίας η αρμονική λειτουργία διαπαιδαγωγεί το νήπιο, περιφρουρεί την υγεία του και ισχυροποιεί την σχέση γονέα και παιδιού.

Η βρεφική κολύμβηση βοηθάει σημαντικά στην κινητική, μυική αλλά και ψυχική ανάπτυξη των βρεφών, πιο συγκεκριμένα:

1

Έχει αποδειχτεί ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών, μειώνει τις ωτίτιδες, βελτιώνει τη λειτουργία της ευσταχιανής σάλπιγγας, ισχυροποιεί το αναπνευστικό σύστημα και ενδυναμώνει την καρδιακή λειτουργία. Παράλληλα, επιφέρει ισορροπία της ενεργητικότητας ( το υπερκινητικό μωρό εκτονώνεται και το νωθρό δραστηριοποιείται).

2

Με την βοήθεια της άνωσης και της αντίστασης του νερού επιτυγχάνεται βελτίωση της θέσης και της ισορροπίας του σώματος του βρέφους, ενισχύεται η σωματική τους διάπλαση χωρίς κίνδυνο τραυματισμών. Τα στοιχεία του νερού βοηθούν επίσης το παιδί να χαλαρώσει και μέσω της ρύθμισης του μυικού τόνου χαρίζουν ένα συνεχόμενο και πιο ήρεμο ύπνο, ενώ βελτιώνουν και την όρεξη για φαγητό.

3

Μέσα από το παιχνίδι στο νερό το παιδί διασκεδάζει, αποκτά θάρρος, αυτοπεποίθηση, συναναστρέφεται με συνομήλικούς του και κοινωνικοποιείται ενώ παράλληλα ενισχύεται η ευφυία του. Δημιουργείται έτσι ένα πρώτο θετικό ερέθισμα προς το νερό, την κολύμβηση και τον αθλητισμό γενικότερα που θα το συνοδεύει στην μελλοντική ζωή του. Τέλος μέσα από τα πρώτα του αυτά μαθήματα εξοικειώνεται με τους κανόνες ασφαλείας στο νερό και μαθαίνει να προφυλάσσεται από τους κινδύνους της θάλασσας έτσι ώστε στην ενήλικη ζωή του θα μπορεί να χαίρεται ποικιλία θαλάσσιων αθλημάτων.

4

Πολύ σημαντική παράμετρος είναι και η ανάπτυξη ισχυρών δεσμών μεταξύ του βρέφους και του γονέα που συμμετέχει στο baby swimming αφού περνούν μαζί μιά ευχάριστη και παραγωγική ώρα μέσα από αυτή τη δραστηριότητα. Προσφέρει όμως και στους ίδιους του γονείς μία ευκαιρία για να συναναστραφούν με άλλους γονείς με κοινά ενδιαφέροντα και μία όμορφη διέξοδο από την καθημερινή τους ρουτίνα.

Baby swimming

Πρόγραμμα Baby Swimming Three Action:

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ
             
      BABY ΤΕΤ1     BABY ΣΑΒ1
ΩΡΑ -      - 17:00-17:30         -           - 11:30-12:00
      ΒΑΒΥ TET2     BABY ΣΑΒ2
ΩΡΑ     17:30-18:00     12:00-12:30
            BABY ΣΑΒ3
ΩΡΑ          

12:30-13:00

 

ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ (ΕΩΣ 4 ΑΤΟΜΑ)